Uruguay dompelt Italië in rouw

Uruguay heeft zich ten koste van Italië geplaatst voor de achtste finales. De Zuid-Amerikanen wonnen het onderlinge duel met 0-1. Luis Suarez liet zich opnieuw opmerken met een bijtincident.

De verwachtingen voor het duel waren hooggespannen, maar beide teams serveerden een slappe pot voetbal. Italië had het meeste balbezit, maar kon niet dreigen. Er werd constant een mannetje op Pirlo geplakt en hij kon zo nooit in de match komen. Zonder de ideeën van hun draaischijf konden de Italianen geen openingen vinden. We gingen rusten met 0-0.

Na de rust was er geen beterschap in het spel, kansen bleven schaars. Het spelbeeld veranderde wel toen Marchisio van het veld moest na een onbesuisde actie. Uruguay, dat moest winnen om door te stoten, herschikte zijn manschappen en de Italianen plooiden terug.

Luis Suarez was dicht bij de openingstreffer, maar hij zag zijn poging gekeerd door Buffon. Daarna ging het licht bij de superspits even uit. Na een onschuldig duel beet hij in de schouder van Chiellini, de ref had het niet gezien en Suarez mocht blijven staan.

Een minuut later volgde de verlossing voor Uruguay. Godin werkte een hoekschop met de achterkant van zijn schouder in doel. De Italianen moesten nu komen en begonnen te drukken. Scoren lukte echter niet. Het is al de tweede keer op rij dat ze er al na de eerste ronde op het WK uitliggen.