Neymar laat Brazilië swingen

Brazilië heeft zich tot winnaar van groep A gekroond. In het uitverkochte Estadio Nacional in hoofdstad Brasilia versloegen de Goddelijke Kanaries Kameroen met 4-1, met dank aan twee goals van sterspeler Neymar.

Tweemaal Neymar

Brazilië begon furieus aan de match tegen Kameroen. Het overwicht resulteerde na 17 minuten in een doelpunt van Neymar. De vedette van het thuisland werkte een voorzet vanaf de flank beheerst af. Maar Kameroen bleek niet aangeslagen. In minuut 26 hingen de bordjes weer gelijk toen Joel Matip van dichtbij de 1-1 mocht binnentrappen. Neymar had echter zijn dagje. De spits van FC Barcelona schoot na een flitsende actie zijn tweede van de avond binnen, zijn vierde dit toernooi. Daarmee is hij alleen topschutter.

Eindelijk Fred

Vier minuten na de pauze diepte Brazilië de voorsprong uit. Fred mocht volledig vrijstaand een voorzet van David Luiz binnenkoppen. De spanning verdween daarna uit de match en invaller Fernandinho legde zes minuten voor tijd de 4-1 eindstand vast.

Brazilie groepswinnaar

Brazilië eindigt net als Mexico met 7 punten maar is groepswinnaar dankzij een beter doelpuntensaldo. De WK-organisator speelt op zaterdag 28 juni in de achtste finales tegen Chili.