Spanje kan dan toch winnen

Spanje heeft maandag op het WK in Brazilië in zijn derde wedstrijd in groep B dan toch eens mogen proeven van de overwinning. Het versloeg Australië in een overbodige wedstrijd met 3-0. Beide ploegen maakten geen kans meer op een plaats in de achtste finales.

De uittredende wereldkampioen stond voor de wedstrijd tegen Australië nog met lege handen, na nederlagen tegen Nederland en Chili. Bondscoach Vicente del Bosque liet daarom enkele vaste waarden aan de kant. Zo stond Pepe Reina in doel in plaats van Casillas en moesten Xavi en Busquets plaatsnemen op de bank. Voorin kreeg Torres de voorkeur op Diego Costa.

In de Arena da Baixada in Curitiba ging Australië gretig van start, maar ze zorgden voor weinig concrete dreiging. In de 36e minuut kwamen de Spanjaarden op voorsprong dankzij een mooi doelpunt van David Villa. Op assist van Juanfran tikte Villa achter het steunbeen de bal binnen, 1-0.

In de tweede helft liet de 'Furia Roja' bij momenten nog enkele klasseflitsen zien. Iniesta, die zijn 100e wedstrijd speelde voor de Spaanse nationale ploeg, verstuurde in de 69e minuut een heerlijke doorsteekbal naar Torres, die de bal in de verste hoek draaide. Dertien minuten later stond de 3-0 eindstand op het scorebord. Mata schoof beheerst het leer door de benen van Club Brugge-doelman Mathew Ryan. Zo stappen de Spanjaarden alsnog met een zege op het vliegtuig richting Madrid.