Rode Duivels liepen 108 kilometer

De Rode Duivels hebben zondag in hun wedstrijd tegen Rusland 108 kilometer afgelegd, dat vertelde bondscoach Marc Wilmots vandaag op een persconferentie. De Russische spelers hebben zondag in het met 1-0 verloren WK-duel tegen de Rode Duivels in totaal 118 kilometer afgelegd.

Wilmots vond het verschil in aantal afgelegde kilometers tussen de Belgen en de Russen wel tekenend. Het stemde de Belgische bondscoach tevreden dat de Duivels de Russen veel hadden laten lopen. De Duivel met de snelste sprint in België-Rusland was Daniel Van Buyten, die op een bepaald moment ruim 31,7 km/u liep.

Volgens de Russische sportkrant Sowjetski Sport is de loopprestatie van de Russen tweede beste prestatie van de tweede speeldag in de groepsfase van het WK, na Australië. De 'Socceroos' liepen bij hun 2-3 nederlaag tegen Nederland 121 kilometer.

 

Op de eerste speeldag toonden de Russen ook al over een stevige verzameling longen te beschikken. Toen doorkruisten de troepen van Fabio Capello het veld voor een totale afstand van 114 kilometer tegen Zuid-Korea (1-1), het beste resultaat van alle 32 WK-deelnemers op speeldag 1. Alleen leveren afgelegde kilometers geen punten op.