Zulte-Waregem kent tegenstander EL

Vandaag is op de hoofdzetel van de Europese Voetbalbond UEFA in het Zwitserse Nyon geloot voor de tweede voorronde van de Europa League. Zulte Waregem speelt daarin tegen het Poolse Zawisza Bydgoszcz.

Op donderdag 17 juli begint Zulte Waregem thuis tegen de Poolse bekerwinnaar. De uitwedstrijd wordt op 24 juli gespeeld. Bij winst gaan ze door naar de derde voorronde. Als ze die ook overleven, mogen ze deelnemen aan de groepsfase. Die gaat op 18 september van start. Essevee was reekshoofd bij de loting en daardoor kwam een op papier makkelijke tegenstander uit de bus.

Zulte Waregem mocht als nummer vier uit Play-off I de Europa League in. Normaal moest Essevee nog barragewedstrijden spelen tegen KV Oostende, de winnaar van Play-off II. Maar omdat Oostende geen Europese licentie kreeg, was het ticket sowieso voor Zulte Waregem en werden de barragewedstrijden niet gespeeld.

Ook Club Brugge en Lokeren bemachtigden vorig seizoen een ticket voor de Europa League. Club Brugge moet als nummer drie van de Jupiler Pro League in de derde voorronde aan de slag.  Bekerwinnaar Lokeren komt pas in de play-offronde in actie.