algerije wint in doelpuntenfestival

België is nog niet zeker van groepswinst in poule H. Algerije won zondagavond met 4-2 van Zuid-Korea en daardoor moeten de Belgen op de laatste speeldag tegen Zuid-Korea nog zeker een punt pakken om zich te verzekeren van groepswinst.

Klus geklaard in dol kwartier

De Algerijnen klaarden de klus al in de eerste helft. In een zinderend kwartier troffen De Woestijnvossen drie keer raak. Slimani bracht zijn team in de 26e minuut op voorsprong. Amper twee minuten later, net voor het halfuur, mocht Algerije opnieuw vieren. Bij een hoekschop kwam de Zuid-Koreaanse doelman Jung zwak uit, waarna Halliche simpel met het hoofd kon scoren. Zeven minuten voor de pauze diepten de Noord-Afrikanen de voorsprong verder uit. Djabou mocht ongestoord aanleggen en maakte zo de 3-0.

Moedig Korea

Meteen na de pauze zette Zuid-Korea druk en dat resulteerde na vijf minuten later in een treffer van Son, 3-1. Het elftal van coach Hong Myungbo kreeg vervolgens nog een paar kansen maar de goal viel iets voorbij het uur aan de overkant dankzij Brahimi, 4-1. Ondanks de ruime achterstand bleef een moedig Zuid-Korea zijn kans gaan en In de 72e minuut tikte Koo van dichtbij nog de 4-2 binnen. Dat bleek ook meteen de eindstand.

 

 

Enkel België is zeker

Algerije telt nu 3 punten en is daarmee tweede na de Rode Duivels, die met 6 op 6 al geplaatst zijn voor de achtste finales. Rusland en Zuid-Korea hebben 1 punt. Volgende week donderdag, 26 juni, speelt Algerije in Curitiba tegen Rusland, België staat op hetzelfde moment in Sao Paulo tegenover Zuid-Korea. De drie ploegen maken nog kans om zich met België te kwalificeren voor de tweede ronde.