Nigeria elimineert Bosnië

Nigeria heeft Bosnië-Herzegovina geklopt met het kleinste verschil. Ex-La Louvière-spits Peter Odemwingie scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd, door de nederlaag is Bosnië uitgeschakeld.

In tegenstelling tot hun vorige wedstrijd tegen Iran, begonnen de Nigerianen nu wel scherp aan de match. Toch zorgden de Bosniërs voor de eerste opwinding. Edin Dzeko kon scoren, maar zijn doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Aan de andere kant was het even later wel raak. Emenike wurmde zich voorbij zijn man en legde terug tot bij Peter Odemwingie die niet kon missen. Een klap die de Bosniërs nooit echt te boven zouden komen.

Op het uur werd Vedad Ibisevic in de ploeg gedropt, maar ook dat bracht weinig soelaas. Nigeria beperkte zich tot het versturen van lange ballen op Emenike. Die twee keer op doel kon schieten, Begovic stond echter pal.

Het venijn zat hem in de staart, in de toegevoegde tijd kreeg Dzeko nog twee uitstekende kansen. Eerst kopte hij een hoekschop op Enyeama en vervolgens schoot hij op de paal. Nigeria hield opgelucht adem en heeft een goede kans om door te stoten naar de achtste finales.