Ghana houdt Duitsland op 2-2

Duitsland en Ghana hebben 2-2 gelijkgespeeld in het tweede duel van groep G. Een knappe prestatie van de Ghanezen, al zat er meer in. Ze kwamen 2-1 voor, maar Duitsland kwam helemaal terug. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

De eerste helft had weinig om het lijf. De Mannschaft had wel meer balbezit maar slaagde er niet in dat om te zetten in doelgevaar.

Thomas Müller, die tegen Portugal drie keer had raak getroffen, kon amper in stelling worden gebracht. Ghana hield makkelijk gelijke tred en was zelf enkele keren gevaarlijk via Atsu en Muntari, die allebei op Manuel Neuer botsten.

Na de pauze ontplofte de wedstrijd. Götze opende na 6 minuten de score. Met meer geluk dan wijsheid werkte hij een voorzet van Müller met hoofd en knie voorbij de Ghanese goalie Dauda. Ghana reageerde onmiddellijk. Amper drie minuten later stond het weer gelijk. André Ayew torende bij een hoekschop boven drie Duitsers uit en kopte onhoudbaar binnen. De aangeslagen Duitsers konden geen vuist maken en keken iets voorbij het uur zelfs tegen een achterstand aan. Na balverlies van Lahm in het middenveld werkte Gyan beheerst af. De Duitse bondscoach Löw reageerde en bracht, met nog goed twintig minuten op de klok, Klose en Schweinsteiger voor Götze en Khedira.

De wissel rendeerde meteen want bij een hoekschop stond Klose op de juiste plaats om de 2-2 binnen te werken. De spits van Lazio scoorde zo zijn vijftiende treffer op een WK-eindronde, een evenaring van het record van de Braziliaan Ronaldo.

In een zinderende slotfase gingen beide ploegen voluit op zoek naar de overwinnig. De 60.000 toeschouwers kregen echter geen vijfde treffer meer te zien.