Frankrijk vernedert Zwitserland

Op de tweede speeldag in groep E heeft Frankrijk stevig uitgehaald. Het won in Salvador met zware 5-2 cijfers van Zwitserland. Bij de rust stond het al 3-0 voor Frankrijk.

Slecht begin voor Zwitserland

De wedstrijd begon slecht voor de Zwitsers. Al na 7 minuten moest bondscoach Ottmar Hitzfeld wisselen. Verdediger Steve von Bergen had de schoen van Olivier Giroud in het gezicht gekregen en stapte bloedend van het terrein. Philippe Senderos nam zijn plaats in. In de 3-0 zege tegen Honduras moest Giroud het nog met een invalbeurt stellen, maar deze keer kreeg hij wel het vertrouwen van bondscoach Didier Deschamps. De aanvaller van Arsenal bedankte in de 17e minuut door op hoekschop de 1-0 binnen te knikken. Nog geen minuut later strafte Blaise Matuidi slecht uitverdedigen van de Zwitsers af en zette hij de 2-0 op het bord. Niet veel later miste Karim Benzema vanop de stip de kans op de 3-0 en Cabaye trapte de rebound onbesuisd tegen de lat. Vijf minuten voor rust bezorgde Mathieu Valbuena Frankrijk toch een riante 3-0 voorsprong na een scherpe counter. De Zwitsers gingen met een zware kater de rust in.

Afstraffing

In de tweede periode maakten "Les Blues" er een volledige afstraffing van. Benzema scoorde in de 67e minuut zijn derde doelpunt op dit WK. Moussa Sissoko zorgde in de 73e minuut voor 5-0 forfaitcijfers. De Zwitsers kamen helemaal niet meer in het stuk voor, maar toch kon Blerim Dzemaili, met de zegen van een blunderend Frans muurtje, op vrije trap de eer redden. Zes minuten later maakte Xhaka er zelfs nog 5-2 van met een heerlijke volley. In blessuretijd trapte Benzema de bal nog eens tegen de netten, maar dat gebeurde net na het fluitsignaal. Benzema kwam dus seconden te laat om alleen topscorer te worden.

Groep E

In de tweede wedstrijd van groep E staan Ecuador en Honduras vrijdagavond tegenover elkaar. Als Ecuador niet wint, is Frankrijk al zeker van de kwalificatie voor de achtste finales.