Jean-Pierre Bauwens is EU-bokskampioen

De 26-jarige Jean-Pierre 'Junior' Bauwens heeft in het Gentse Tolhuis tijdens het 'Bigger's Better Boksgala' de titel van EU/EBU kampioen bij de lichtgewichten veroverd. Hij haalde het in de vijfde ronde van de titelkamp met knock-out van de 20-jarige Hongaar Gyorgy Mizsei.

Aangezien het voorprogramma zo snel verliep, met tweemaal knock-out in de beginfase van de kampen, sloot de hoofdact niet onmiddellijk aan bij het programma. Beide boksers waren immers nog niet optimaal opgewarmd om aan hun kamp te beginnen.

Toen dit wel het geval was, konden Junior Bauwens en Mizsei aan hun partij beginnen over 12 ronden van 3 minuten. Bauwens, goed voor 33 gewonnen kampen waarvan 20 door knock-out, zette onmiddellijk veel druk. Maar daar had Mizsei, 19 gewonnen kampen waarvan 11 door knock-out, steeds een gepast antwoord op.

Ook de tweede ronde verliep pittig met een gretige Bauwens. Het bleef een fysiek slopende kamp met rake treffers langs beide kanten, al nam de Gentenaar bijwijlen de bovenhand. Iets voorbij halfweg de vijfde ronde tikte Bauwens driemaal met links, om vervolgens vernietigend uit te halen met rechts. Bij Mizsei ging het licht uit, hij smakte tegen de grond. De scheidsrechter telde de Hongaar uit zodat Bauwens mocht zegevieren.