Costa Rica stunt opnieuw

Costa Rica heeft opnieuw voor een stunt gezorgd door met 0-1 van Italië te winnen. In hun eerste groepswedstrijd in groep D verrasten ze ook al vriend en vijand door met 1-3 van Uruguay te winnen.

Gerechtigheid

In de eerste helft wist Costa Rica met een goede organisatie Italië vast te zetten. Maar echt grote kansen creërden de Costa Ricanen niet. Het was Balotelli die een reusachtige kans miste toen hij door Pirlo alleen voor Costa Ricaans doelman Navas werd gezet. Vijf minuten voor de rust mocht Campbell na een uitschuiver van Chiellini oprukken richting het doel van Italië. Die zelfde Chiellini probeerde zijn fout nog recht te zetten en liep de spits van Costa Rica onderuit in het strafschopgebied, maar de ref zag er geen fout in. Twee minuten later was er gerechtigheid. Een knappe voorzet van Junior Diaz (ex-Club Brugge) werd door Ruiz binnengekopt.

Weer geen penalty

De Italianen konden in de tweede helft niet meer veel klaarmaken. Even was er opschudding toen Club Brugge-verdediger Oscar Duarte spits Balotelli onderuit schoffelde in de zestien. Maar ook nu floot de Chileense scheidsrechter Osses geen penalty. Costa Rica speelde de match simpel uit en plaatst zich zo voor de achtste finales. Het is de tweede keer dat de Zuid-Amerikanen de eerste ronde op een WK overleven.

Engeland uitgeschakeld

Door de zege van Costa Rica is Engeland nu definitief uitgeschakeld op het WK. Ze hadden enkel nog een waterkansje indien Italië zou winnen van de Zuid-Amerikanen, maar dat is dus niet gebeurd. Italië is bovendien ook nog niet zeker van de tweede ronde. In een onderling duel met Uruguay zal bepaald worden wie van de twee ploegen doorstoot naar de achtste finales. Die wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 24 juni.