Cirkel is rond voor Davy De Fauw

Er is een principeakkoord tussen Club Brugge en Zulte Waregem omtrent de transfer van Essevee-aanvoerder Davy de Fauw naar het Jan Breydelstadion. Dat maakte Club Brugge vandaag bekend.

Davy De Fauw zal eerst nog medische tests moeten afleggen vooraleer de transfer geofficialiseerd wordt. De fauw is voor Blauw-zwart de tweede versterking van het tussenseizoen. Eerder versterkten de Bruggelingen zich al met de Letse aanvaller Valerijs Sabala. Davy De fauw wordt aangetrokken ter vervanging van de naar FC Kopenhagen vertrokken Tom Högli.

Met deze vermoedelijke terugkeer naar Club Brugge is de cirkel voor Davy De fauw rond, want de verdediger startte destijds als vijfjarige zijn voetballoopbaan op bij Blauw-zwart. Hij verliet daarna Jan Breydel als belofte voor een overstap naar Sparta Rotterdam, waar De fauw vijf seizoenen het roodwitte shirt droeg. Nadien volgde een transfer naar Roda JC, waar Davy eveneens vijf seizoenen de dienst uitmaakte. Drie jaar geleden keerde hij naar België terug voor enkele mooie jaren bij Zulte Waregem. Nu begint hij op 32-jarige leeftijd aan een nieuwe avontuur bij Club Brugge.