Uruguay deelt uppercut uit

Uruguay heeft Engeland met 2-1 verslagen op het WK. Door deze nederlaag zijn de kansen van Engeland op het WK om door te stoten naar de tweede ronde wel heel erg klein geworden.

Match van de laatste kans

Beide teams hadden op de eerste speeldag verloren en dus was winnen de enige optie. De Uruguayaanse bondscoach Oscar Tabarez kon voor het eerst dit WK rekenen op een fitte Luis Suarez en dat bleek een enorme troef.

Suarez 2-1 Rooney

In de 32e minuut was het Engeland-spits Rooney die met een kopbal op de lat voor het eerste grote gevaar zorgde. Maar acht minuten later bewees Liverpool-spits Suarez een eerste keer zijn goudwaarde door een prachtige assist van Edinson Cavani mooi af te werken. In de tweede helft ging Engeland nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er een kwartier voor tijd. Rooney maakt zijn eerste doelpunt ooit op een WK en dat leek meteen een belangrijke te gaan worden. Toch werd die illusie snel doorprikt, want zeven minuten voor affluiten legde Luis “El Pistolero” Suarez met zijn tweede van de avond de eindstand vast.

Waterkansje

Italië en Costa Rica spelen morgen de tweede wedstrijd in groep D. Voorlopig hebben ze net als Uruguay 3 punten achter hun naam. Het puntenloze Engeland heeft nog slechts een waterkansje op de kwalificatie. In de eerste plaats moet het daarvoor rekenen op een zege van Italië tegen Costa Rica.