Colombia wint nipt van Ivoorkust

Colombia heeft met 2-1 gewonnen van Ivoorkust. Alle doelpunten vielen in een spannende tweede helft. Met deze overwinning zet Colombia een belangrijke stap richting tweede ronde.

In een vrij evenwichtige eerste helft lieten de Colombianen de bal vaak aan de Ivorianen, maar op de tegenaanval waren de Zuid-Amerikanen aartsgevaarlijk. Er was één levensgrote kans voor Téofilo Gutierrez, maar die wrong de kans vakkundig de nek om.

Na de pauze trokken de Colombianen opnieuw richting het doel van Lokeren-keeper Barry Boubacar Copa. Een doelpunt kon niet uitblijven. Bij een hoekschop stond uitblinker James Rodriguez op de juiste plaats en hij kopte de 1-0 staalhard voorbij Copa. Didier Drogba was ondertussen ingevallen en dat gaf de 'Olifanten' opnieuw hoop, maar nauwelijks enkele minuten later waren de Colombianen dodelijk efficiënt na dom balverlies van de Ivorianen. De ingevallen Juan Quintero, ploegmaat van Rode Duivel Steven Defour bij FC Porto, behield oog in oog met Copa zijn kalmte en zette de 2-0 op het scorebord.

Toch was het nog niet gedaan. Na een mooie slalombeweging van Gervinho op links knalde hij de aansluitingstreffer, 2-1, tegen de netten. De Ivoriaanse bondscoach Sabri Lamouchi joeg zijn troepen nadien vooruit, maar ze kregen geen grote kansen meer. En dus won Colombia ook zijn tweede wedstrijd op dit WK.

Colombia is nu alleen leider met 6 punten. Om middernacht wordt de tweede speeldag in groep C afgesloten met de wedstrijd tussen Japan en Griekenland, die beiden op zoek gaan naar hun eerste punten. Enkel als Japan die wedstrijd wint, is Colombia nog niet zeker van een plaats in de achtste finales.