Hazard: "ik verdien lof Wilmots niet"

“Eden is een van de vijf beste spelers ter wereld. Hij heeft alles in zich.” Mooie woorden van bondscoach Marc Wilmots in de aanloop naar de eerste groepswedstrijd van de Belgen tegen Algerije. Maar ook een teken dat hij iets verwacht van de Chelsea-aanvaller.

Wilmots is natuurlijk niet de eerste die lovende woorden klaar heeft voor Hazard. Eerder dit seizoen noemde Mourinho hem ook al “mogelijk de beste jonge voetballer ter wereld”. In een interview op FIFA.com wordt de Rode Duivel geconfronteerd met de uitspraak van Marc Wilmots. “Heeft hij dat echt gezegd?”, reageert hij ietwat verbaasd. “Ik denk dat ik die lof op dit moment niet verdien. Om bij de top vijf beste spelers van de wereld te horen moet ik om te beginnen meer scoren. Ik zou bijna elke wedstrijd een doelpunt moeten maken. Dat is wat de beste spelers ter wereld – zoals Messi en Ronaldo – elk seizoen doen.” Hazard blijft dus bescheiden, maar eigenlijk hoopt Wilmots ook dat hij toch eens zijn duivels kan ontbinden en helemaal bevrijd zal spelen.

Dat was nog niet het geval tegen Algerije. Zijn volle potentieel hebben we nog lang niet gezien. Hazard weet zelf dat het beter moet. “Ik vond het moeilijk. Alle middenvelders en aanvallers hadden moeite om ruimte te vinden. Toen Fellaini de gelijkmaker scoorde, kwam die ruimte er wel. Toen konden we laten zien wat we zowel individueel en als team in ons mars hebben”, vertelt de nog altijd maar 23-jarige Hazard. Hij weet dus dat niet alleen hij, maar ook het team nog een pak beter kan.

De volgende wedstrijd van België vindt plaats in het legendarische Maracana-stadion in Rio De Janeiro. Op zondag 22 juni spelen ze daar tegen Rusland. Als er gewonnen wordt zijn ze meteen zeker van de tweede ronde. Tijd voor Hazard en co om te schitteren.