Spanje mag koffers pakken

Het WK van Spanje is na twee wedstrijden voorbij. La Roja verloor ook zijn tweede wedstrijd tegen Chili met 0-2. Spanje haalt zo een nul op zes en kan met nog maar één wedstrijd te gaan hoogstens derde worden in groep B.

Na de 5-1 nederlaag tegen Nederland bracht bondscoach Del Bosque enkele wijzigingen aan in zijn team. Pique en Xavi moesten op de bank beginnen, maar veel zoden bracht dit niet aan de dijk.

Na balverlies van Xabi Alonso braken de Chilenen razendsnel uit. Aranguiz speelde de bal door naar Vargas. Die omspeelde Casillas en werkte de 0-1 in doel.

Het initiatief lag daarna bij Spanje, maar het waren terug de Chilenen die scoorden. Casillas werkte een vrije trap slecht weg en Aranguiz kon met een puntertje scoren.

Na de rust deden de Spanjaarden er alles aan om de situatie om te keren. De Chilenen beperkten zich tot verdedigen.

Spanje creëerde heel wat kansen, maar Torres en Busquets slaagden er niet in om te scoren. Chili kwam nog één keer tot bij Casillas, maar Isla besloot over.

In het slot kwam Spanje nog eens opzetten. Maar de Chileense doelman Bravo liet zich niet verschalken. Zo mag, net zoals op het vorige WK met Italië, de titelverdediger al na de eerste ronde naar huis.