Hummels en Essien onzeker

Duitsland en Ghana nemen het zaterdagavond tegen elkaar op in hun tweede poulematch in groep G. Beide teams hebben wel blessurezorgen, Mats Hummels bij Duitsland en Michael Essien bij Ghana zijn onzeker.

Ghana heeft woensdag de voorbereiding aangevat op de cruciale wedstrijd van zaterdag. De Ghanezen verloren hun eerste partij met 1-2 van de VS en zien bij een nieuwe nederlaag de tweede ronde aan zich voorbijgaan.

De vraag is of Ghana op Milan-middenvelder Essien zal kunnen rekenen, de sterkhouder verscheen niet op de training. Er steken hardnekkige geruchten de kop op dat er onvrede heerst in het Ghanese kamp. Die worden echter ontkend.

Ook bij Duitsland zijn er enkele probleempjes. Er was ongerustheid over Boateng en Hummels. Voor die eerste zou de partij tegen de ‘Black Stars’ niet in het gedrang komen. Bij Hummels zijn de twijfels groter. De verdediger sukkelt met een lichte verrekking in de rechterbil.

"Hij traint individueel en heeft verzorging nodig. Maar we proberen hem tijdig fit te krijgen”, aldus assistent-coach Hans Flick.