Nederland pakt zes op zes

Nederland heeft ook zijn tweede wedstrijd op het WK gewonnen. Oranje versloeg Australië met 3-2. Van Persie en Robben eisten opnieuw de hoofdrol op.

Na de 5-1 overwinning tegen Spanje begon Nederland vol vertrouwen aan de wedstrijd. Maar Australië liet zich niet naar de slachtbank leiden. Het had zelfs het beste van het spel.

Toch kwam Nederland in de twintigste minuut op voorsprong. Robben stak het halve veld over en schoof de bal langs Ryan in doel.

Het antwoord van Australië bleef niet lang uit. Enkele seconden later Cahill nam een lange bal in één tijd op de slof en knalde prachtig binnen. Ook daarna was Australië de gevaarlijkste ploeg, Bresciano en Spiranovic konden de kansen echter niet afwerken.

Na de pauze kwamen de socceroos wel op voorsprong. Een voorzet van Bozanovic kwam ongelukkig tegen de hand van Janmaat en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Jedinak werkte beheerst af: 1-2.

Ook nu bleef een reactie niet lang uit. Van Persie werd mooi vrijgespeeld door Memphis Depay en hij ramde het leer in het dak van het doel. Australië gaf echter niet op, maar Oar en Leckie wrongen een wenkende kans de nek om.

Dat zou hen duur te staan komen. Depay kreeg plots een zee van ruimte en haalde uit. Ryan slaagde er niet in de bal uit zijn doel te houden, hij zag er niet goed uit bij deze fase. De veer was gebroken bij de Australiërs. Nederland dreigde nog enkele keren, maar Lens kon Ryan niet verschalken.