Proximus nieuwe shirtsponsor Club

Proximus is vanaf volgend seizoen de nieuwe shirtsponsor van Club Brugge. De naam van het telecombedrijf zal op de rug van het shirt komen. Het is de eerste keer in 17 jaar tijd dat Club Brugge van shirtsponsor verandert. 

Sinds 1997

In 1997 sloot Club een sponsordeal met de bank Gemeentekrediet. Toen die in 2000 hun naam veranderden in Dexia, bleven ze hoofdsponsor en ook in 2012 toen Dexia Belfius werd, bleef de bank het team trouw. Bij die laatste naamswijziging had de bank wel al aangekondigd te zullen stoppen als sponsor in de zomer 2014.

Proximus

Belfius wordt nu opgevolgd door Proximus, de bekende aanbieder van mobiele telefonie. Het is nog niet duidelijk hoe lang het contract loopt. In de voorbereiding zal Club Brugge voortaan trouwens met een goed doel op de shirts spelen. Dit jaar is dat Kom Op Tegen Kanker.

Rookvrij

De shirtsponsor is niet de enige nieuwigheid voor de supporters van blauw-zwart: er mag voortaan ook niet meer gerookt worden in Jan Breydel. In de bars en cafés in het stadion mocht dat al geruime tijd niet meer, maar ook op de tribunes mag je geen sigaret meer opsteken. Club Brugge is de eerste club  in de Jupiler Pro League die z'n stadion rookvrij maakt.  

Bekijk hieronder de truien van Club Brugge door de jaren heen: