"Schumi met open ogen naar Lausanne"

Michael Schumacher was grotendeels bij bewustzijn toen hij vanuit Grenoble werd overgebracht naar het ziekenhuis in het Zwitserse Lausanne. Volgens de Zwitserse krant Blick waren zijn ogen bijna de hele tijd open.

De krant baseert zich op een bron binnen de organisatie die het transport heeft verzorgd. Dat bedrijf kreeg de opdracht maandag een zieke in Grenoble op te pikken, zonder te weten dat het om de voormalige wereldkampioen F1 zou gaan. Er was immers een valse naam opgegeven.

Fel vermagerd

De ambulanciers die Schumacher begeleidden, moesten hun gsm’s afgeven zodat er zeker niets zou uitlekken van het geheime transport. Naar verluidt zou Schumacher fel vermagerd zijn. Hij zou niet gesproken hebben met de ambulanciers, maar via hoofdgebaren wel gecommuniceerd hebben.

Dinsdag raakte bekend dat Michael Schumacher was ontwaakt uit zijn coma, na zijn ski-ongeval op 29 december in de Franse Alpen. Zijn revalidatie zal hij nu verderzetten in een gespecialiseerd ziekenhuis in Lausanne, waar enkele van ’s werelds beste neurologen hem zullen opvolgen.