Blunder doelman kost Rusland zege

De Rode Duivels zijn na de eerste speeldag alleen leider in groep H op het WK voetbal in Brazilië. Rusland en Zuid-Korea speelden dinsdag in Cuiaba immers 1-1 gelijk, terwijl België eerder op de dag wel de drie punten pakte met een 2-1 zege tegen Algerije.

Zwak voor rust

De eerste helft boden de Russen en Zuid-Koreanen weinig spektakel. De beste kansjes waren voor Zuid-Korea. Een enkele keer kon Rusland op een stilstaande fase dreigen. In de tweede periode schoven beide teams hun defensieve ingesteldheid aan de kant en gingen ze wel naar een doelpunt op zoek. De Zuid-Koreaanse doelman Jung Sung-Ryong moest al onmiddellijk redding brengen op een ver schot van Victor Fayzulin. Bij de daaropvolgende hoekschop kopte Vassili Berezutski in het zijnet.

Blunder

De Koreanen reageerden meteen. Hong Jeong-Ho, Ki Sung-Yueng en Kim Young-Gwon stelden het Russische sluitstuk Igor Akinfeev op de proef. Die Akinfeev ging 22 minuten voor tijd stevig in de fout. De nochtans ervaren doelman van CSKA Moskou liet een opportunistisch afstandsschot van de ingevallen Lee Keun-Ho bijzonder knullig door de handen in doel glippen. 

Wissel

De Russische bondscoach Fabio Capello reageerde door Alexander Kerzhakov in te brengen en dat leverde meteen resultaat op. De spits van Zenit Sint-Petersburg stond amper drie minuten op het terrein toen hij in de 74e minuut zijn 26e doelpunt voor Rusland mocht vieren. 

Duivels leider

Beide teams gingen nog vol voor de winst, maar leden allebei puntenverlies en dat speelt perfect in de kaart van de Rode Duivels. België is met 3 punten alleen leider in de groep. Op de tweede speeldag nemen de Rode Duivels het zondag tegen Rusland op. Een zege zou meteen de kwalificatie voor de achtste finales betekenen.