Heel België viert feest

Na twaalf jaar wachten nog eens een wedstrijd op het WK en meteen een overwinning: de Belgen zijn meer dan in de wolken. Overal barst een groot voetbalfeest los dat op sommige plaatsen al tijdens de wedstrijd werd ingezet. Het tegendoelpunt van de Algerijnen is ondertussen al lang vergeten, het wordt nog een lange feestnacht.

Ongeveer 12.000 mensen hebben aan het Koning Boudewijnstadion in Brussel via een groot scherm de wedstrijd gevolgd. Ook de Brusselse cafés kregen dinsdagavond tal van voetbalsupporters over de vloer.

Op de Leuvense Oude Markt hebben zich dinsdagavond euforische taferelen voorgedaan bij de doelpunten van de Belgen tegen Algerije. Op het plein waren vele duizenden, veelal in Belgische kleuren uitgedoste supporters samengestroomd om de match te volgen. De politie diende op een bepaald ogenblik zelfs de ingang via de Kortestraat gedurende korte tijd af te sluiten omdat er zich aan die kant van het plein te veel volk opgehoopt had.

Ook in Antwerpen stonden duizenden fans op de Scheldekaai de wedstrijd te volgen. Nagelbijten na de 0-1 van Algerije, maar vreugdetaferelen bij de twee Belgische doelpunten.