Rode Duivels winnen van Algerije: 2-1

De Rode Duivels hebben hun eerste wedstrijd op het WK in Brazilië gewonnen. Tegen een stug Algerije werd het 2-1, pas tien minuten voor tijd viel het winnende doelpunt. Een verdiende overwinning waarmee de Belgen meteen een goede stap zetten richting volgende ronde.

Nochtans was het lang bibberen voor de Belgen die in de eerste helft duidelijk last hadden van zenuwen. Jan Vertonghen bewees dat en beging een duidelijke duwfout in de zestien. Geen twijfel mogelijk, de bal ging op de stip. Feghouli zette de penalty feilloos om: 0-1 na 25 minuten.

Het spel van de Belgen was slordig en krampachtig, het lukte maar niet om een geslaagde actie op de mat te leggen. Pas met de rust in zicht kon Eden Hazard even toveren. Met twee puike acties in evenveel minuten creëerde hij gevaar. Bij de eerste fase trapte Nacer Chadli nog te zacht op doel, de tweede actie eindigde in een corner. Rusten met een achterstand dus, bondscoach Marc Wilmots moest duidelijk bijsturen.

Pas in de tweede helft konden de Belgen een vuist maken, vooral door de inbreng van Dries Mertens en Marouane Fellaini. Het was die laatste die de Algerijnse muur als eerste kon slopen, hij kopte de 1-1 na zeventig minuten staalhard binnen. Tien minuten voor tijd kon Dries Mertens na een snelle omschakeling de 2-1 binnentrappen. De invallers maakten dus het verschil.