Zij scoorden sneller dan Dempsey

De Amerikaan Clint Dempsey scoorde tegen Ghana het vierde snelste doelpunt uit de WK-geschiedenis. Na amper 29 seconden trapte de kapitein zijn team al op voorsprong tegen Ghana. Slechts vier anderen vonden sneller de weg naar doel in een WK-wedstrijd.

Het snelste doelpunt staat op naam van de Turk Hakan Sükür. De Stier van de Bosporus had elf seconden nodig om een veertig jaar oud record aan diggelen te trappen. In de kleine finale op het WK 2002 zette de toenmalige Parma-spits de Turken op weg naar een historisch derde plaats tijdens hun tweede WK-deelname.

Het record van de Tsjech Vaclav Masek hield maar liefst vier decennia lang stand. In 1962 zette hij Tsjechoslowakije na 16 seconden op voorsprong tegen Mexico, dat zelf nog drie maal scoorde en de Europeanen daarmee naar de WK-uitgang verwees.

Tijdens de tweede editie van het WK scoorde de Duitse rechtsbuiten Ernst Lerner al na 25 seconden. Op het WK van 1934 in Italië zette hij West-Duitsland tijdens de troostfinale op weg naar het brons. Zijn record zou 28 jaar standhouden.

Het doelpunt van Bryan Robson vervolledigt de top-5. De voormalige middenvelder van Manchester United trof na 27 seconden raak tegen Frankrijk. Robson zou in die match ook nog een tweede keer scoren, waardoor Engeland makkelijk de maat nam van de Fransen. De wedstrijd eindigde op 3-1.