Duitsland vernedert Portugal

Duitsland heeft met sprekend gemak de topper tegen Portugal gewonnen. 4-0 werd het in Salvador. Thomas Müller was de grote man bij de Duitsers, hij scoorde drie keer.

Duitsland nam vanaf het begin van de wedstrijd de bovenhand en dat zou nooit veranderen. Met verzorgde passing en veel bewegende mensen, werd Portugal constant onder druk gezet.

Na acht minuten hadden de Duitsers al een grote kans. Doelman Rui Patricio werkte slecht weg tot in de voeten van Khedira, die schoot nipt naast het lege doel. Het was slechts uitstel van executie. Enkele minuten later werd Götze in het strafschopgebied onderuitgetrokken. Thomas Müller eiste de bal op en trapte hem onhoudbaar binnen, 1-0.

Twintig minuten later was het opnieuw raak voor ‘Die Mannschaft’. Mats Hummels sprong bij een corner het hoogst enzette de 2-0 op het bord.

En het werd nog erger voor Portugal. Tijdens een spurtduel sloeg Pepe met zijn hand in het gezicht van Müller, toen die op de grond zat kreeg hij er ook nog een mini-kopstootje bovenop. Gevolg: Pepe mocht gaan douchen en Portugal moest met 10 verder.

Duitsland ondervond nu helemaal geen tegenstand meer en diepte nog voor de rust de score verder uit. Müller troefde in de zestien Bruno Alves af en schoot de bal met links binnen.

Na de rust viel er niet veel meer te beleven. Portugal, met een ontstellend zwakke Ronaldo, kon geen vuist maken en Duitsland was tevreden met de score.

Twaalf minuten voor tijd kwam er toch nog een doelpuntje bij. Rui Patricio kon een voorzet van Schürrle niet goed verwerken en Müller was er als de kippen bij om zijn derde van de avond binnen te duwen. Hij hijst zich zo naar de leiding van de topschuttersstand.