Fransen rollen Honduras vlotjes op

Frankrijk heeft met sprekend gemak zijn eerste wedstrijd op dit WK gewonnen. Honduras werd met 3-0 van de mat gespeeld. Benzema was de grote man met 2 doelpunten.

Frankrijk zette de verdediging van Honduras meteen onder druk en dat leidde al snel tot kansen. Zowel Matuidi als Griezmann raakten de lat.

De Hondurezen besloten dan maar een handje te helpen, Palacios kwam te stevig in op Pogba en de ref legde de bal terecht op de stip. Hij trakteerde Palacios ook op een tweede gele kaart. Benzema nam het geschenk dankbaar aan en schoot Frankrijk op voorsprong.

Met tien man kon Honduras helemaal geen vuist meer maken en na de rust maakte Frankrijk de klus af. Benzema zag een poging op de paal stranden, maar via doelman Valladares botste de bal toch in doel. Het was de doellijntechnologie die duidelijk maakte dat de bal over de lijn was.

Twintig minuten voor tijd scoorde Benzema een tweede keer. Hij knalde een afgeweken schot van Debuchy tegen de touwen. Frankrijk had een geruststellende voorsprong verworven en speelde de partij professioneel uit.