Zwitsers winnen met laat doelpunt

Zwitserland heeft op het nippertje puntenverlies ontlopen. Het klopte Ecuador met 2-1, het laatste doelpunt viel pas in de 93ste minuut.

In tegenstelling tot vele andere wedstrijden op dit WK, kon het duel tussen Zwitserland en Ecuador in het begin niet echt boeien. Het spel was traag en langs beide kanten volgde om de haverklap balverlies. Na twintig minuten was er een eerste keer opwinding. Bij een hoekschop van Ecuador stond de Zwitserse verdediging niet goed op te letten waardoor drie Ecuadorianen vrij kwamen te staan. Eén van hen, Enner Valencia, kon zo ongehinderd binnenkoppen.

Zwitserland kwam toen beter in de wedstrijd, het eiste de bal op en Ecuador stelde zich op voor eigen doel. Het spel van Zwitserland was echter niet snedig genoeg om kansen af te dwingen. Beide ploegen gingen rusten met een 0-1 stand.

De pauze deed de Zwitsers deugd, want ze kwamen veel vinniger uit de kleedkamer. Na drie minuten kon invaller Mehmedi, ook op hoekschop, de gelijkmaker binnenkoppen. Ondanks het Zwitserse overwicht bleven kansen opnieuw uit.

De Zwitsers wisten wel te scoren, maar Drmic werd afgevlagd voor buitenspel. Onterecht bleek uit de herhaling, een zoveelste scheidsrechterlijke blunder op dit WK. In de laatste minuut kwam er dan toch gerechtigheid. Bij een voorzet van Rodriguez, kwam Seferovic (ook een invaller) goed voor zijn man en hij knalde het leer voorbij doelman Dominguez.