Lefevre vervolgt Giro dan toch niet

Patrick Lefevere ziet af van verdere gerechtelijke stappen tegen de Giro-organisatie. De manager van Omega Pharma-Quick.Step was ontzet na de 16de etappe in de Giro. Een miscommunicatie over de afdaling van de Stelvio leidde er toen toe dat zijn kopman Rigoberto Uran de roze trui verloor.

Lefevere zag liever een beslissing vallen voor het eind van de Giro. Maar die kwam er niet omdat de rechter op 16 juni na de bewuste rit niet meteen een uitspraak wilde doen. Hij ziet nu af van de juridische procedure. "Ik zet dit proces niet door, omdat we dan weer vertrokken zijn voor enkele jaren. Wat heb ik eraan als men over twee, drie jaar beslist dat we gelijk hebben. Neen, liever hou ik het hier dan voor bekeken. Ik heb mijn punt gemaakt en ga niet blijven tegen de schenen schoppen", verklaart de teammanager van Omega Pharma-Quick.Step.

Lefevere is vooral ontgoocheld dat de UCI niet geluisterd heeft naar de AIGCP, de officiële vertegenwoordiging van de ploegen. Die was tot een akkoord gekomen om de tijdsverschillen te corrigeren, maar de UCI hield er geen rekening mee. "Dat is een jammerlijke zaak. Het bewijst andermaal hoe weinig de ploegen te zeggen hebben”, aldus Lefevre.