Balotelli bezorgt Italië de zege

Mario Balotelli was zaterdagavond nog maar eens uitblinker bij Italië, dat op de eerste speeldag in groep D Engeland met 1-2 wandelen stuurde. In de tropische hitte van Manaus hield Balotelli het hoofd koel en schonk hij na rust Italië met een rake kopbal de zege.

Hels tempo

De wedstrijd tussen de twee grootmachten opende aan een hels tempo. Beide teams waren duidelijk op een overwinning gebrand. Het was Engeland die in de eerste helft als eerste dreigde via youngsters Sterling en Welbeck. Maar iets na het halfuur zorgde Marchisio na een ingestudeerde hoekschop met een harde knal voor de 0-1. De Italiaanse vreugde in het regenwoud duurde niet lang, want twee minuten later zorgde Sturridge al voor de gelijkmaker na een mooi opgebouwde aanval.

Super Mario

De beslissing viel in de tweede helft. De onvermijdelijke Mario Balotelli zorgde voor de beslissing na een welgemikte kopbal. "Het is een fantastisch gevoel om voor de eerste keer op een WK te kunnen scoren. Ik draag dit doelpunt dan ook op aan mijn familie”, zei Balotelli na afloop. Na zijn winnende treffer was het vat duidelijk af bij de Engelsen die de tropische hitte in Manaus iets minder goed verteerden. Een mooie overwinning en goede start van het WK voor de Squadra Azzurra.

Zweten

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli was logischerwijs uitermate tevreden met de felbevochten zege tegen de Engelsen. "Het was een bijzonder lastige wedstrijd, Engeland beschikt over een uitstekend team. Het was een knap doelpunt van Balotelli, maar het is vooralde prestatie van de groep die in de kijker moet staan", vertelde Prandelli. De Engelsen waren uiteraard ontgoocheld, maar kapitein Steven Gerrard toonde zich groot in de nederlaag. "Het klopt dat het zware klimatologische omstandigheden waren, maar het was vooral Italië dat ons deed zweten. We hebben werkelijk alles geprobeerd,”

Groep D

Eerder op de avond haalde Costa Rica het in de openingswedstrijd in groep D verrassend met 1-3 van tweevoudig wereldkampioen Uruguay, dat daardoor in slechte papieren komt te zitten. Na één speeldag staan Italië en Costa Rica met drie punten achter hun naam, Engeland en Uruguay zijn puntenloos. Op de volgende speeldag neemt Uruguay het op tegen Engeland (19 juni) en staat Italië tegenover Costa Rica (20 juni).