Costa Rica verrast Uruguay

Costa Rica heeft, na Nederland gisteren, voor de tweede verrassing op het toernooi gezorgd. Het versloeg, één van de outsiders, Uruguay met 1-3. Club Bruggespeler Oscar Duarte scoorde de 1-2.

Beide ploegen begonnen gezapig aan de wedstrijd. Misschien zat de temperatuur daar voor iets tussen, het was immers 30 graden in Fortaleza.

Uruguay had licht de bovenhand en de eerste opschudding volgde wanneer Godin de bal in doel kon werken. Het doelpunt werd echter terecht afgekeurd voor buitenspel. Costa Rica bood wel stevig weerwerk en gaf voor de rest geen kansen weg.

Uruguay had een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Na een trekfout in de zestien, mocht Cavani vanaf elf meter aanleggen. De spits van PSG faalde niet.

Het sein voor Costa Rica om de druk op te voeren. De Uruguayaanse defensie had de handen vol met Joel Campbell, maar ze konden stand houden tot aan de rust.

Na de rust ging Costa Rica verder op zijn elan. Duarte rukte mee op bij een vrije trap en testte de reflexen van Muslera. Na tien minuten werd het team dan toch beloond met de 1-1 van Campbell, de Uruguayaanse doelman was kansloos op zijn pegel.

Uruguay kwam nu niet meer onder de druk uit. Bij een nieuwe vrije trap wist Duarte deze keer wel te scoren: 1-2.

Uruguay raakte nu volledig in paniek. Zelfs Luis Suarez, die door een blessure op de bank zat, begon op te warmen. De bondscoach van Uruguay durfde met de topspits echter geen risico te nemen en hij kwam uiteindelijk niet op het veld.

Ondertussen slaagde zijn team er maar niet in om Costa Rica te bedreigen. Vlak voor het einde wist invaller Urena de stunt zelfs nog extra in de verf te zetten.

Dit zorgde voor frustraties bij Uruguay. Verdediger Maxi Pereira kon zichzelf niet meer bedwingen en schopte Campbell ondersteboven. Hij werd getrakteerd op de eerste rode kaart van het toernooi.