Grieken kunnen niet op tegen Colombia

Colombia heeft zijn eerste test op dit WK goed doorstaan. Een verdedigend Griekenland was niet opgewassen tegen het technisch vernuft van Colombia en werd met 3-0 wandelen gestuurd. Ex-Brugge spits Carlos Bacca bleef de hele wedstrijd op de bank.

De Colombianen lieten er geen gras over groeien en grepen de Grieken meteen bij de keel. Dat leidde al na vijf minuten tot de openingsgoal. Cuadrado schakelde aan de achterlijn mooi zijn man uit en legde de bal klaar voor Armero. Die twijfelde niet en met een afgeweken bal verschalkte hij doelman Karnezis.

Het veelbelovende begin kreeg echter geen vervolg. Griekenland was niet bij machte om veel te dreigen en Colombia stelde zich tevreden met controlevoetbal.

Ook de tweede helft begon met een snel doelpunt. Een Colombiaanse hoekschop werd in de 58ste minuut aan de eerste paal doorgekopt en Teofilo Gutiérrez kon van dichtbij binnen prikken.

De Grieken leken te beseffen dat ze uit een ander vaatje moesten tappen en namen de match in handen. Ze drukten Colombia terug en kregen zelfs een zeer grote kans. Gekas kopte echter van dichtbij op de lat.

Het Griekse offensief ging daarna snel terug liggen. Colombia kon de bal achteraan rustig rondspelen zonder dat ze onder druk werden gezet. Het leek wel alsof Griekenland de score niet nog hoger wou laten oplopen. Maar dat gebeurde toch, in de extra tijd legde uitblinker Rodriguez met een geplaatst schot de 3-0 eindstand vast.