Origi en De Bruyne vallen even uit

Divock Origi en Kevin De Bruyne hebben vandaag de training van de Rode Duivels in Brazilië geblesseerd moeten verlaten. Divock Origi moest van het veld gedragen worden met een blessure aan de rechterenkel en werd naar het ziekenhuis gevoerd. Of hij nog in actie kan komen op dit WK, moet uit onderzoek blijken. Ook Kevin De Bruyne moest de training even geblesseerd staken, maar zijn blessure viel mee. Sammy Bossut trainde niet mee en ondergaat een echografie. Dinsdag staat de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het programma, dan spelen ze tegen Algerije.

Wilmots verwacht Origi morgen terug

De intensiteit van de training werd vandaag opgevoerd bij de Rode Duivels en dat zal de medische staf geweten hebben. Origi moest naar de kant gedragen worden na een trap van Dembele. Zijn situatie bleek meteen ernstig en hij werd na de eerste verzorging naar het ziekenhuis gevoerd voor verder onderzoek. Bondscoach Marc Wilmots maakte zich in een eerste reactie echter niet te veel zorgen over de jonge spits. "Ik verwacht hem morgen terug op training."

Na Origi moest ook Kevin De Bruyne de training even staken. De aanvallende middenvelder kreeg eveneens een trap op de rechterenkel en moest daarvan even bekomen aan de kant. Echt hard geraakt was de jonge Limburger echter niet. Zijn blessure lijkt in elk geval minder erg dan die van Origi.

Echo voor Sammy Bossut

Een derde afwezige op de training van de Rode Duivels was Sammy Bossut. De derde doelman van de nationale ploeg bleef binnen voor de training van vandaag. Hij liet een echografie uitvoeren omdat hij last had van zijn kuit. "Misschien is hij een week out, maar dat kunnen we nog niet met zekerheid zeggen", wist Wilmots. 

Foto boven: @AntoineMaes