Harde woorden in Spaanse kranten

De eerste topper van het WK zorgde meteen voor een immense verrassing. Nederland, dat er volgens velen in de eerste ronde al meteen uit zou vliegen, heeft regerend wereldkampioen Spanje met 1-5 vernederd. Die nederlaag komt erg hard aan in eigen land en de titels op de Spaanse online krantenwebsites liegen er niet om:

“Mondiale vernedering”, titelt Marca

“De ergste nachtmerrie van de kampioen”, titelt AS

“Robben vernietigt Spanje”, titelt ABC

“Een mislukte wereldbeker”, titelt El País

“Een belachelijk begin”, titelt El Mundo

In een poll op elmundo.es worden Piqué en Ramos door de lezers als de slechtste spelers van de match naar voren geschoven. Verder zien we in die poll ook dat de fans vinden dat er enkele wissels moeten doorgevoerd worden in het elftal. Maar de fans antwoorden wel nog altijd “ja” op de vraag of de Spanjaarden toch nog zullen door gaan naar de tweede ronde.

De teneur in de Spaanse kranten was nochtans allesbehalve positief. De Nederlanders en met name Robben en Van Persie hebben La Roja belachelijk gemaakt. De sfeer bij de Nederlandse dagbladen is een heel pak beter. Daar zien we titels als “Wat een helden” in het Algemeen Dagblad of “Droomstart Oranje” in De Volkskrant. De Oranje-gekte kan weer helemaal beginnen.