Nederland vernedert Spanje met 5-1

Nederland is met een stunt begonnen aan hun WK voetbal. In een heruitgave van de finale van 2010 hebben ze wereldkampioen Spanje vernederd met 5-1. 

De Spanjaarden kwamen nochtans op een 1-0 voorsprong, al hadden ze daarvoor wel de hulp van scheidsrechter Nicola Rizzoli nodig, want die zag een strafschopovertreding in een sliding van De Vrij op Diego Costa. Xabi Alonso nam van op de stip het cadeau dankbaar aan (1-0). Nederland, dat onder Van Gaal voor een behouden aanpak met vijf verdedigers kiest, bleek niet aangeslagen en nog voor de rust stonden de bordjes in evenwicht. Daley Blind bediende met een heerlijke diepe bal Van Persie en die kopte in één tijd over Casillas in doel (1-1).

Oranje putte vertrouwen uit die gelijkmaker en enkele minuten na de kampwissel toonde Blind zijn traptechniek nog maar eens. De Ajax-verdediger bediende Arjen Robben, die Ramos en Piqué in de wind zette en beheerst afwerkte (1-2). Even later knalde Van Persie op de lat, maar dat was slechts uitstel van executie voor de regerende wereldkampioen. Na geharrewar in de zestien en een misser van Casillas duwde De Vrij na 64 minuten de 1-3 over de doellijn.

Een ontstellend zwakke Casillas ging even later opnieuw in de fout en zo kon Van Persie zijn tweede van de avond scoren. Een onherkenbaar 'La Roja' moest de kelk tot op de bodem ledigen en tien minuten voor affluiten strafte Robben een counter genadeloos af (1-5).