Mexico klopt Kameroen

Op het WK in Brazilië heeft Mexico met 1-0 gewonnen van Kameroen. Net als gisteren eisten de scheidsrechters een hoofdrol op, twee geldige doelpunten van Mexico werden afgekeurd.

Mexico begon voortvarend aan de wedstrijd. Ze brachten verzorgd voetbal op de mat en Kameroen kon hier geen antwoord op geven. Na tien minuten viel een eerste doelpunt. Giovanni Dos Santos werkte beheerst een voorzet in doel, hij werd echter afgevlagd voor buitenspel. Onterecht bleek uit de herhaling.

Kameroen kwam toen iets beter in de match, ook zij zagen een doelpunt afgekeurd. Deze keer wel een terechte beslissing overigens. Iets later miste Eto’o nog een goede kans.

Daarna nam Mexico het heft terug in handen. Op een hoekschop wist opnieuw Dos Santos de bal in het doel te werken, maar de vlag ging terug de hoogte in voor buitenspel. De Mexicanen protesteerden hevig, en terecht bleek uit de herhaling.

De tweede helft was minder boeiend. De Mexicanen kregen onmiddellijk na het fluitsignaal wel nog een goede kans, maar Peralta schoot op de doelman. Daarna viel er minder te beleven. Mexico was dreigend, maar kwam niet tot doelkansen.

Op het uur kreeg het dan toch wat het al lang verdiende. Dos Santos slalomde door de verdediging en kon op doel trappen. Itandje kon zijn inzet nog keren, maar Peralta was goed gevolgd en werkte eenvoudig af.

Mexico liet daarna het initiatief aan Kameroen, dat er maar weinig mee aanving. Eén keer kon het nog dreigen, een kopbal van Moukandjo werd gepakt door Ochoa. Mexico hield redelijk eenvoudig stand en deelt nu de leiding in groep A met Brazilië.