Brazilianen kloppen Kroatië met 3-1

Brazilië heeft zoals verwacht de openingswedstrijd op het WK voetbal tegen Kroatië gewonnen. Het werd 3-1, na onder meer twee doelpunten van Oscar en een owngoal van Marcelo. Oscar scoorde vlak voor tijd nog het derde doelpunt voor de Brazilianen.

Het thuisland begon met veel aanvallende intenties aan de wedstrijd. De flankverdedigers Dani Alves en Marcelo zochten telkens de achterlijn op, maar die aanvalsdrift werd door de Kroaten genadeloos afgestraft. Ivica Olic zette zich goed door op links en zijn voorzet botste door een bos van benen tegen Marcelo, die zijn eigen doelman verschalkte (0-1).

De Seleçao was even aangeslagen, maar op het halfuur eiste vedette Neymar de hoofdrol op. Eerst ontsnapte de aanvaller van FC Barcelona nog aan rood voor een elleboogstoot tegen Luka Modric, maar enkele minuten later bracht hij de bordjes in evenwicht met een knappe schuiver in de benedenhoek (1-1).

Na de pauze verdween het vuur wat uit de wedstrijd, totdat de bal op de stip ging na een discutabele overtreding op Fred. Neymar nam zijn verantwoordelijkheid en knalde zijn tweede van de avond voorbij Pletikosa (2-1). Oscar stelde de zege in de toegevoegde tijd veilig (3-1).

Vrijdag (18u Belgische tijd) staat de tweede wedstrijd in groep A op het programma. Dan neemt Mexico het op tegen Kameroen.