Kritiek deert Messi niet

Lionel Messi beleefde niet zijn beste seizoen bij Barcelona. De Catalaanse trots pakte naast de prijzen en de Argentijn kreeg heel wat kritiek te slikken. Toch denkt Messi te kunnen schitteren op het WK. “Ik heb veel kritiek te slikken gekregen, maar dat heeft me alleen maar sterker gemaakt”, vertelt hij.

“Veel van die kritiek had niets met voetbal te maken. Ik en mijn ploegmaats lagen stevig onder vuur. Maar ik heb het overleefd, en ik ben er sterker door geworden.”

De viervoudige winnaar van de Gouden Bal was al op twee WK's aanwezig, in beide gevallen er was toen echter geen glansrol voor hem weggelegd. Toch heeft Messi vertrouwen voor het toernooi. “Ik wil gewoon spelen zoals altijd”, wist hij daarover te melden.

De verwachtingen voor de Argentijnen zijn hooggespannen. Ze worden door iedereen bij de favorieten op eindwinst gerekend. Veel zal afhangen van de vorm van hun superspits. Een eerste test volgt zondag, dan spelen de ‘Albiceleste’ hun eerste wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina.