Anderlecht wil play-off 1 hervormen

Op de Algemene Vergadering van de Pro League, de belangenvereniging voor eersteklassevoetbalclubs, heeft landskampioen RSC Anderlecht deze voormiddag gepleit voor een lichte hervorming van het play-offsysteem.

De Brusselaars willen dat de punten van de play-off 1-ploegen na de reguliere competitie niet langer gehalveerd worden. Anderlechtwoordvoerder David Steegen bevestigde het standpunt van zijn club. "Als club hebben we de voorbije seizoenen al zowat alle scenario's mogen meemaken. Gaande van een situatie waarbij we door de halvering in het nadeel gebracht werden, tot het voorbije seizoen, toen de halvering in ons voordeel speelde,” zegt Steegen. Zo zou Standard afgelopen jaar wel kampioen geweest zijn indien de punten niet gehalveerd werden na de reguliere competitie.

Het voorstel van landskampioen Anderlecht wordt in overweging genomen en er zal een werkgroep worden opgericht die zich buigt over deze kwestie. “Een verandering zou pas ten vroegste tegen het seizoen 2015-2016 kunnen doorgevoerd worden, want volgend seizoen blijft alles sowieso bij het oude", liet Pro League-voorzitter Michel Dupont weten.