Messi blijft overgeven

Kort nadat Lionel Messi in maart tijdens een interland met Argentinië tegen Roemenië in de tweede helft inviel boog hij zich voorover en gaf over. Het is de Barcelona-aanvaller op een minst al een vijftal keer overkomen. Zowel bij de nationale ploeg als bij FC Barcelona. De dokters staan voor een mysterie.

De Argentijnse bondscoach Alejandro Sabella wijdt het fenomeen aan “zenuwen”. Je kan ook niet ontkennen onder enorme druk staat. Er wordt van Messi verwacht dat hij de Argentijnen naar een nieuwe wereldtitel leidt. De eerste sinds Mexico ’86.

Het is niet ongewoon dat topatleten overgeven tijdens een fysieke inspanning. Soms door de fysieke stress op hun lichamen, soms door angst om slecht te presteren. Bij Messi gebeurt het echter op andere momenten, wanneer hij niet onder zware druk lijkt te staan of op het einde van zijn krachten is. Het gebeurt bijvoorbeeld in een gewone oefenwedstrijd.

Noch de medische staff van Barcelona, noch die van Argentinië, noch Messi zelf heeft een oorzaak voor dit verschijnsel gevonden. De aanvaller maakt er zich niet druk in en zegt dat het iets is dat hem gewoon overkomt, op training, tijdens de match en zelfs thuis. Voorlopig tast het ook zijn prestaties niet aan. Dat bewees hij afgelopen zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Slovenië. Eerst leek hij te moeten overgeven, maar na een pilletje te hebben gekregen vanop de bank wist hij toch gewoon verder te spelen én te scoren.