Veldritbelofte aan hart geopereerd

Veldritbelofte Yorben Van Tichelt zal op 25 juni ook geopereerd worden aan zijn hart. “Het probleem deed zich recent voor tijdens een wegwedstrijd”, vertelt Van Tichelt. “Ik zat gewoon in het peloton, maar plots verzuurde ik helemaal en ervoer ik bizarre pijnen. Toen ik op mijn hartslagmeter keek, zag ik dat mijn hartslag steeg tot 240 slagen per minuut. Waarop ik uiteraard meteen moest afstappen. Onderzoek bij enkele specialisten toonde aan dat het om hartritmestoornissen gaat.

Gisteren liet wielrenner Nick Nuyens (34) weten dat hij het goed stelt na een kleine hartoperatie in het Universitair Ziekenhuis van Brussel bij professor Pedro Brugada. Nuyens kreeg twee weken geleden, tijdens de Ronde van Beieren, plots een oplopende hartslag. Dat probleem zou nu met deze medische ingreep opgelost moeten zijn.

 

Recent onderging tennisster Kirsten Flipkens enkele onderzoeken bij professor Brugada. Ook Niels Albert werd onderzocht door dezelfde professor, nadat hij een punt achter zijn carrière had gezet door hartproblemen.