Dit eten onze jongens op het vliegtuig

De Rode Duivels mogen tijdens hun vliegtuigreis naar Brazilië niet zomaar eten wat ze willen. Dit is wat er al die tijd op het menu staat:

Verplicht slapen

Eerst krijgen onze jongens een speciaal drankje met zout. Daarna moeten ze slapen tot 15 uur Belgische tijd, om in het Braziliaanse ritme te komen.

Daarna krijgen de Rode Duivels een brunch voorgeschoteld. Op het menu: muesli, fruitsla, yoghurt, keuze uit drie gezonde sandwiches met gerookte zalm, kip curry en rosbief met seldersla.

Na de tussenstop in Dakar is er warm eten. Als voorgerecht krijgen de Rode Duivels een rode bietensla met appeltjes. Daarna mogen ze kiezen tussen kabeljauw met sauce vierge, volkorenpasta en spinazie of rundsvleesstoofpot met jonge worteltjes en krieltjes.

Zoute koekjes voor de dorst

Het dessert bestaat uit fruitsla en panna cotta met sojamelk en frambozencoulis. De hele vlucht door mogen onze jongens ook snacks verorberen: zoute Tuc-koekjes om dorst te krijgen, gesneden appeltjes, Sultana-koekjes, zwarte chocoladetabletten en zakjes noten gemengd met droog fruit.