Hockeymannen uitgeschakeld op WK

De Red Lions zijn er in Den Haag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van het wereldkampioenschap hockey. In hun vijfde en laatste groepswedstrijd moesten ze met 3-2 de duimen leggen voor Engeland, dat zo over België naar de tweede plaats in groep A wipte.

De Belgen waren goed aan de partij begonnen en kwamen in de 13e minuut via Thomas Briels op voorsprong, maar zes minuten later zette Nick Gatlin de 1-1 ruststand op het bord. In de tweede periode maakte Ashley Jackson er na vier minuten 2-1 van. De Belgen gingen verwoed op zoek naar het broodnodige gelijkspel, maar misten de kansen, tot Tanguy Cosyns in de 63e minuut op strafcorner toch de weg naar doel vond. De vreugde was van korte duur. In de 66e minuut mocht Iain Lewers met een fel betwiste strafslag de eindstand vastleggen.

Titelverdediger Australië plaatst zich met het maximum van 15 punten als groepswinnaar voor de halve finales. Engeland mag met 10 punten als tweede door. België is met 9 punten derde, voor Spanje, India en Maleisië.