Kersvers Dortmund-spits is trefzeker

Italië heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Braziliaanse topclub Fluminense gewonnen met 5-3. Kersverse Dortmund-aanwinst Ciro Immobile nam drie doelpunten voor zijn rekening.

Bondscoach Cesare Prandelli zag de oefenpartij als de ideale gelegenheid om enkele wisselspelers speelminuten te gunnen. Zo begon Andrea Ranocchia aan de wedstrijd, terwijl hij slechts op de stand-by-lijst staat. Onder de lat nam Mattia Perin de plaats van viervoudig WK-ganger Gianluigi Buffon in. De Genoa-goalie liet geen al te zekere indruk na en incasseerde drie doelpunten.

Ciro Immobile bracht de Azzurri vrijwel op zijn eentje voorbij de Brazilianen. Torino ontving vorige week nog 19,5 miljoen euro voor zijn spits, die de gisteren bewees die transfersom waard te zijn. Met drie doelpunten en één assist stelde hij zijn kandidatuur voor de Italiaanse basiself. De twee overige doelpunten kwamen op naam van Napoli-aanvaller Lorenzo Insigne.

Italië maakt zo een einde aan een negatieve reeks oefeninterlands, waarvan er de laatste acht keer geen enkele gewonnen werd. Immobile en co beginnen zaterdag aan het WK met de kraker tegen Italië. Daarna volgen nog confrontaties met Costa Rica en Uruguay.