Argentinië tankt vertrouwen voor WK

Argentinië heeft zijn laatste oefenwedstrijd naar aanloop van het WK winnend afgesloten. Dankzij doelpunten van Alvarez en Messi, werd Slovenië met 2-0 verslagen. Ex-Anderlechtspeler Lucas Biglia moest wel al na vijftien minuten geblesseerd het veld verlaten.

Bondscoach Alejandro Sabella stelde niet zijn sterkste elftal op. Na blessures van Rodrigo Palacio en Martin Demichelis wou hij geen risico’s meer nemen. Onder andere Messi, Agüero en Di Maria begonnen op de bank.

Daar zagen ze hoe Biglia na zeven minuten een trap tegen zijn knie te verwerken kreeg, enkele minuten later zou hij om een wissel vragen. Beter nieuws volgde na twaalf minuten toen Ricardo Alvarez, van buiten de zestien, de 1-0 wist binnen te trappen.

Na de rust kwamen Messi en co van de bank en het spel van de ‘Albiceleste’ verbeterde zienderogen. Op het uur kon de spits van Barcelona, na een mooie combinatie tussen Di Maria en Agüero, de 2-0 binnen prikken. Ook Argentinië lijkt dus klaar om het WK aan te vatten. Ze spelen hun eerste wedstrijd op zondag 15 juni, tegen Bosnië.