Verenigde Staten winnen van Nigeria

De Verenigde Staten vertrekken met vertrouwen richting het WK in Brazilië. Ze wonnen gisteren in Florida met 2-1 van Nigeria, dat ook naar het WK gaat.

Voor de Amerikaanse doelman Tim Howard was het zijn honderdste wedstrijd voor de nationale ploeg. En zo’n jubileumwedstrijd wil je niet verliezen. Sunderland-spits Jozy Altidore had die boodschap goed begrepen. In de eerste helft rondde hij een mooie aanval van de Amerikanen af en tikte de 1-0 binnen. In de tweede helft verdubbelde hij de score na een mooie individuele actie, 2-0. Vijf minuten voor tijd konden de Nigerianen via penalty wel nog terugkomen tot 2-1.

De jongens van Bondscoach Jurgen Klinsmann lijken helemaal klaar voor het WK. Dat zal ook moeten, want met Duitsland, Portugal en Ghana hebben ze enkele zware tegenstanders in hun groep G. Op donderdag 12 juni spelen de Amerikanen in Brazilië ook nog een oefenwedstrijd tegen onze Rode Duivels, maar die zal achter gesloten deuren plaatsvinden. Op 16 juni speelt Team USA zijn eerste groepswedstrijd tegen Ghana.

Nigeria zit in groep F met Argentinië, Bosnië-Herzegovina en Iran. Op 16 juni spelen ze hun eerste groepswedstrijd tegen Iran.