Sharapova maakt favorietenrol waar

Maria Sharapova heeft voor de tweede keer in haar carrière Roland Garros gewonnen. De 27-jarige Russische nam het in de finale op tegen de Roemeense Simona Halep. Hoewel Halep (WTA 4) momenteel vier plaatsen hoger gerangschikt is dan Sharapova (WTA 8), was de ervaren Russin  toch favoriete. Voor Sharapova is het de vijfde eindoverwinning op een Grand Slam.

De 23-jarige Halep, die voor het eerst in finale van een Grand Slam stond, begon erg goed aan de finale. In het eerste spelletje ging ze meteen door de service van Sharapova en kwam  2-0 voor. Daarna schoot Masha wakker en stelde ze orde op zaken. Ze won vijf spelletjes op rij en liep 5-2 uit. Halep maakte het nog even spannend door terug te komen tot 5-4, maar toen vond Sharapova het welletjes en haalde ze de eerste set met 6-4 binnen.

De tweede set was erg gelijk opgaand en beide dames wisten langer hun service te behouden. Het was vooral de Roemeense Halep die hard voor haar opslagspelletjes moest werken. Bij 4-3 kreeg Sharapova enkele breakkansen , maar wist die niet te verzilveren. Het was Simona Halep die bij 4-4 door de opslag van Sharapova ging en zo bij 5-4 mocht serveren voor de tweede set. Maar de Russische vocht terug en zette de bordjes weer gelijk, 5-5. Na alweer een break had Halep voor de tweede keer een kans om de tweede set uit te serveren, maar ze liet het weer liggen. Een tie-break zou de tweede set beslissen en daarin trok Simona Halep uiteindelijk met 7-5 aan het langste eind. Een derde set moest de beslissing brengen over wie de eindwinnares zou worden in Parijs.

Ook de derde set bracht veel spanning met zich mee. Beide dames lieten het meteen na hun opslag te behouden. Bij 2-2 realiseerde Sharapova een belangrijke break en wist die vast te houden tot 4-3, maar moest dan alweer haar opslagspelletje afgeven. Hierdoor waren beide dames weer on serve. Dit duurde echter niet lang aangezien Halep meteen daarna weer gebroken werd.  Sharapova mocht hierdoor bij 5-4  voor het kampioenschap serveren en dat deed ze deze keer met verve bij 40-0 had ze genoeg aan haar eerste matchpunt. Maria Sharapova won met 6-4, (5)6-7, 6-4  en mocht zo voor de tweede keer in haar carrière de Coupe Suzanne Lenglen in de lucht steken in Parijs. 

Voor Maria Sharapova is het al haar vijfde Grand Slam-titel. Het publiek zag een spannende finale die vooral gekenmerkt werd door de vele breaks. Uiteindelijk was het de ervaring van de Russische die de doorslag gaf.