Red Lions zetten Spanje opzij

De Red Lions versloegen vanmiddag Spanje op het wereldkampioenschap hockey in Den Haag. De Belgische nationale mannenploeg mocht bij de rust al met een 3-0 stand de kleedkamer in en bouwde die voorsprong na de pauze uit tot 5-2.

Na de 3-1 nederlaag tegen Australië moesten de Red Lions zich herpakken. De troepen van bondscoach Marc Lammers sloegen er tegen de regerend wereldkampioen niet in om een van de zes verkregen strafcorners te scoren. Dit keer benutte België de kansen wel en liep het zelfs uit tot een 5-0 score. De Spanjaarden scoorden uiteindelijk nog twee maal tegen.

In groep A staat België met 9 punten nu op een gedeelde eerste plaats met Australië. De 'Kookaburras' hebben wel nog een wedstrijd tegoed tegen Engeland, de derde in de stand. Bij winst komt Engeland aan de leiding.

De Red Lions spelen maandag zelf nog tegen Engeland. Als de Engelsen vandaag verliezen tegen Australië, dan heeft België genoeg aan een gelijkspel voor een plek bij de laatste vier. Enkel de eerste twee eerste teams van elke groep plaatsen zich voor de halve finales.

Voor de nationale vrouwenploeg is het WK een grote teleurstelling. De Red panthers wisten nog geen enkele wedstrijd te winnen en ook vanmiddag werd er van Zuid-Korea verloren met 4-2.