KV Mechelen strikt Veselinovic

Dalibor Veselinovic trekt de deur van het Astridpark definitief achter zich dicht. De 26-jarige Serviër tekende een contract voor twee seizoenen bij KV Mechelen.

Veselinovic was tijdens de wintermercato van 2011 grof wild op de Belgische transfermarkt. Zowel Club Brugge, Standard als Anderlecht trokken aan de mouw van de toenmalige Brussels-aanvaller. Het was uiteindelijk paars-wit dat aan het langste eind trok. De boomlange spits kon nooit doorbreken bij de recordkampioen en schipperde als leengoed tussen Anderlecht en andere eersteklassers. Zo werd hij de afgelopen drie seizoenen uitgeleend aan KV Kortrijk, Germinal Beerschot en Waasland-Beveren.

Bij die laatste club trof de kopbalsterke spits het afgelopen seizoen nog tien keer raak. Veselinovic was ook de speler die het voorbije seizoen het meest aantal kopbaldoelpunten scoorde in Jupiler Pro League. Hij krijgt bij Malinwa zijn landgenoot Aleksandar Jankovic als coach. De eerste training gaat door op 16 juni. Veselinovic zal dan ook aansluiten, na een vakantie in zijn geboorteland.