Leekens landt op Belgische bodem

Georges Leekens is sinds vanmiddag terug in het land. De bondscoach van Tunesië landde omstreeks 13u op Zaventem en staat zaterdagavond al lijnrecht tegenover zijn voormalige assistent Marc Wilmots. De Tunesiërs zijn de laatste tegenstander van Rode Duivels alvorens die naar het Brazilië vertrekken.

De ex-bondscoach is tevreden dat zijn team de sparringpartner is op de uitwuifwedstrijd van België. Leekens vermoedt dat de bond tegen Tunesië wilde spelen, omdat hun spelstijl op die van Algerije lijkt. “We zullen er een feest van maken, hopelijk zonder gekwetsten. Dat is onze doelstelling.”

Ook de oefenwedstrijden tegen Luxemburg en Zweden bereikten het kritische oog van de ex-bondscoach. “Tegen Zweden hebben ze een erg mature wedstrijd gespeeld. Maar ze mogen geen enkele wedstrijd te licht opnemen. Ook die tegen Zuid-Korea niet, ook al waren die erg zwak tegen ons. Marc heeft deze groep heel wat rendement gegeven. Ik ben fier om Belg te zijn, ik denk dat ze straks de underdog zijn op het WK.”