Diego Costa medisch gekeurd bij Chelsea

Chelsea schakelt een versnelling hoger in het aantrekken van Diego Costa. De Spanjaard heeft zonet medische testen bij de Londense club met succes doorstaan en tekent wellicht eerstdaags een contract.

Atlético Madrid hangt een prijskaartje van 40 miljoen euro rond de nek van zijn spits. De verkoop van David Luiz aan Paris Saint-Germain spijsde de clubkas fors, waardoor dat bedrag geen struikelblok voor de Londenaren mag zijn. De transfer betekent slecht nieuws voor Romelu Lukaku, die nu wellicht niet op een basisplek hoeft te rekenen.

De 26-jarige Costa had het afgelopen seizoen een groot aandeel in de titel van Atlético. In 34 competitiewedstrijden scoorde hij 27 keer en ook in de Champions League trof hij acht keer raak. De aanvaller verliet vandaag kortstondig het Spaanse oefenkamp en vloog naar Londen, waar hij succesvol medische testen aflegde.

Chelsea groeide de laatste jaren uit tot een echt spitsenkerkhof. Het voorbije seizoen scoorden Samuel Eto’o, Fernando Torres en Demba Ba samen geen twintig competitiegoals. Eerder flopten ook al Mateja Kezman, Andriy Shevchenko en Salomon Kalou in het shirt van de Blues. José Mourinho hoopt dat het torinstinct van zijn nieuwe spits Chelsea naar de titel kan loodsen.